Pe ddoje perzone:
200 g. pasta ammiscata
2 patane nun tanto grosse
3 o 4 pummarulelle
ventresca
cepolla
1 cucchiaro d’uoglio
quacche scorza ‘e furmaggio (grana o parmiggiano)
romano e parmiggiano
150 g provola affummecata
sale e pepe
vasenicòla
Suffrijte ‘a cepolla e ‘a ventresca ‘int’a ll’uoglio, aunite ‘e ppummarulelle e facite cocere ‘nu minuto.
Aunite ‘e ppatane tagliate a pezzetulle e, ddoppo ’nu poco, tant’acqua quanno abbasta p’acalà ‘a pasta.
Primma ‘e fernì ‘e cocere ‘a pasta aunitece ‘o ssale, ‘a vasenicòla, ê scorze ‘e furmaggio tagliate a ppezzettulle.
‘Na vota levate d’’o ffuoco, aunite ‘a provola, ‘o ffurmaggio, ‘nu pizzeco ‘e pepe e girate.
Vide buono: ‘a cunzistenza hadda essere cremmosa e no brudosa.
Salute!
foto dal web Gianna Caiazzo © riproduzione riservata
eh si cara Giovanna,è proprio buona !!ti ringrazio per la ricetta,pensa che quando l’ho detto a mio marito ,ha espresso il desiderio di assaggiarla subito …solo che io gli ho risposto che ora fà caldo e lui :allolra quà dovrò apettare molto prima di mangiare la pasta e ppatane cu’a provola ahahah Ciao buone vacanze ,un abbraccio ..Giulia.
Marò, che vulijo!…
e dimmane… chi m’a leva?… e che ffà ch’è o mise ‘e luglio?…
col permesso di ‘ossignuria io domanderebbe:
“ma alla levata dal fuoco, ‘nzieme al pecorino grattugiato, poremmo mettere anche un cuoricino di sedano bianco crudo finemente tritato?…”