Pasta e ppatane cu ‘a provola.

pasta e patate.jpg

Pe ddoje perzone:

200 g. pasta ammiscata

2 patane nun tanto grosse

3 o 4 pummarulelle

ventresca

cepolla

1 cucchiaro d’uoglio

quacche scorza ‘e furmaggio (grana o parmiggiano)

romano e parmiggiano

150 g provola affummecata

sale e pepe

vasenicòla

 

Suffrijte ‘a cepolla e ‘a ventresca ‘int’a ll’uoglio, aunite ‘e ppummarulelle e facite cocere ‘nu minuto.

Aunite ‘e ppatane tagliate a pezzetulle e, ddoppo ’nu poco, tant’acqua quanno abbasta p’acalà ‘a pasta.

Primma ‘e fernì ‘e cocere ‘a pasta aunitece ‘o ssale, ‘a vasenicòla, ê scorze ‘e furmaggio tagliate a ppezzettulle.

‘Na vota levate d’’o ffuoco, aunite ‘a provola, ‘o ffurmaggio, ‘nu pizzeco ‘e pepe e girate.

Vide buono: ‘a cunzistenza hadda essere cremmosa e no brudosa.

Salute!

 

foto dal web                                                      Gianna Caiazzo © riproduzione riservata

Pasta e ppatane cu ‘a provola.ultima modifica: 2011-07-04T11:33:00+02:00da dilloallautrice
Reposta per primo quest’articolo

2 pensieri su “Pasta e ppatane cu ‘a provola.

  1. eh si cara Giovanna,è proprio buona !!ti ringrazio per la ricetta,pensa che quando l’ho detto a mio marito ,ha espresso il desiderio di assaggiarla subito …solo che io gli ho risposto che ora fà caldo e lui :allolra quà dovrò apettare molto prima di mangiare la pasta e ppatane cu’a provola ahahah Ciao buone vacanze ,un abbraccio ..Giulia.

  2. Marò, che vulijo!…

    e dimmane… chi m’a leva?… e che ffà ch’è o mise ‘e luglio?…

    col permesso di ‘ossignuria io domanderebbe:
    “ma alla levata dal fuoco, ‘nzieme al pecorino grattugiato, poremmo mettere anche un cuoricino di sedano bianco crudo finemente tritato?…”

I commenti sono chiusi.